STICHTING AAP

Stichting AAP vangt dieren in nood op en helpt ze er daarna fysiek en mentaal weer bovenop. Dit doen ze vanuit hun hoofdkantoor in Almere en het Spaanse verblijf AAP Primadomus, vlakbij Alicante. Na de opvang en het herstel wordt voor zoveel mogelijk dieren een plek gezocht waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. Daarnaast pleit AAP in Europa voor betere wet- en regelgeving om dierenleed te voorkomen.

Voor stichting AAP verzorgt Costamundo video’s en fotografie voor diverse interne en externe communicatie. Eén van de meest memorabele opdrachten was het vastleggen van een transport van vijf gerehabiliteerde tijgers vanuit AAP Primadomus in Spanje naar de Isle of Wight Zoo. Dwars door Europa bracht een wegtransport de dieren naar hun nieuwe verblijf, een operatie die bijna 24 uur aaneengesloten duurde.

Behalve losse opdrachten documenteren we ook het project Born To Be Wild in Marokko. Hier worden Berberapen uit gevangenschap gered en in het Tazekka National Park opgevangen en gesocialiseerd. Het doel van het project is om de dieren weer helemaal vrij te laten in hun natuurlijke habitat, zonder enige inmenging van mensen. Als alles goed verloopt zal dit in 2024 of 2025 gebeuren. Met een aantal tussentijdse bezoeken verzamelen wij visueel materiaal voor mooie verslagen van dit project.

“Ze moeten afleren dat de verzorging een associatie met mensen heeft. Ze moeten vervreemden van ons en eigenlijk moeten wij steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.”

PROJECTLEIDER BORN TO BE WILD