OERTIJDMUSEUM

Het Oertijdmuseum in Boxtel is ooit begonnen in een schuur met een kleine tentoonstelling en de verkoop van ammonieten en fossielen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een toonaangevend instituut met onder andere eigen opgravingen, een laboratorium voor het prepareren van botten en een werkplaats waar skeletten en replica’s in elkaar gezet worden. Het museum heeft een filmzaal waar aanvankelijk alleen aangekochte films werden vertoond. Sinds 2018 produceren wij voor het museum documentaires die in deze filmzaal en tijdens evenementen worden vertoond.

Na de documentaires VAN BOT TOT BEEST, DE EVOLUTIE VAN HET OERTIJDMUSEUM en PUZZELEN MET BOTTEN produceren we in 2023/2024 een nieuwe film over recente vondsten in Zwitserland en Polen.

Naast de door ons gemaakt professionele films hebben wij medewerkers en vrijwilligers van het museum getraind hoe ze beter kunnen filmen voor online video content. De door medewerkers zelf gefilmde vlogs en social media posts zijn door onze begeleiding naar een hoger niveau getild.

“Op een gegeven moment waren er vrijwilligers die iets te enthousiast te werk gingen en zeg maar een nieuw soort dino in elkaar plakten.”

CURATOR OERTIJDMUSEUM