HET GELUK VAN HET HOEFIJZER

De documentaire HET GELUK VAN HET HOEFIJZER gaat over Tijs Groen, een veelbelovend topatleet (2x Goud NK korte cross en Goud 3.000 meter) met grote ambities om ooit mee te doen aan een EK, WK of Olympische Spelen. Tijdens een vakantie naar Andalusië komt hij terecht in het oude vissersdorp La Herradura (Spaans voor ‘hoefijzer’) en is onder de indruk van de muzikale gemeenschap en de creatieve, gepassioneerde bewoners.

Geïnspireerd door de trip naar Spanje neemt hij een radicale beslissing. Hij stopt met atletiek, koopt een bestelbus die hij ombouwt tot camper en vertrekt naar Spanje. Vanuit zijn bus studeert hij gitaar en regelt hij optredens in restaurants. De documentaire volgt Tijs tijdens zijn eerste jaar in Spanje en doet verslag van de muzikale ontdekkingsreis. Met ups en downs leert Tijs omgaan met zijn nieuwe levensstijl en langzaam maar zeker wordt hij geconfronteerd met de consequenties van zijn keuzes.

De documentaire werd vertoond op de filmfestivals DocFeed, TrueDoc, Marbella International Filmfestival en The Albuquerque Film & Music Experience. Daarnaast was de film te zien op Omroep Gelderland.

“Op mijn Facebook zet ik geen foto’s van mijn primitieve leven in mijn bus. Ik probeer daar als professionele muzikant over te komen.”

TIJS GROEN