DE RIJKE NOORDZEE

De Rijke Noordzee is een uniek project waarbij onderzoek gedaan wordt naar natuurversterking in windparken op zee. Op acht locaties in het Nederlandse deel van de Noordzee zijn kunstriffen geplaatst of oesters uitgezet. Daarmee wordt de natuurontwikkeling binnen een windpark versneld en versterkt. Door frequente monitoring kunnen ecologen de afzonderlijke projecten analyseren en bijsturen. Zo wordt in samenwerking met wetenschappers en beheerders van de windparken een basis gelegd waarbij onderwaternatuur zich ongestoord kan ontwikkelen.

Voor De Rijke Noordzee produceert Costamundo films van evenementen en van offshore missies in de windparken. Het filmen van deze missies brengt extra productionele uitdagingen met zich mee omdat crews daar offshore veiligheidscertificaten voor nodig hebben.

Behalve het produceren van informatieve films beheert Costamundo ook het (video) archief voor De Rijke Noordzee. Regelmatig putten we daaruit voor een compilatie of hermontage en indien gewenst leveren we beelden aan voor media die berichten over één van de projecten. Gedurende 2023 en 2024 produceren we een overkoepelende documentaire waarin het verhaal van De Rijke Noordzee verteld wordt, vijf jaar na de lancering.

“Mensen denken bij de Noordzee vaak aan een wat saaie bak met zout water maar er zit zoveel leven in, zoveel moois”

MARIEN ECOLOOG DE RIJKE NOORDZEE